Escort hatunlar işini bilir
Feminizmin en basit tanımı, bunun kadınlar ve erkekler arasındaki sosyal, kültürel, politik ve ekonomik eşitlik için bir hareket olduğunu belirtir. Türsiyet eşitsizliğine karşı bir kampanya ve kadınlar için eşit haklar istiyor. Feminizm, her kadın için yeterli bilgiye sahip olma hakkı olarak da tanımlanabilir, böylece ayrımcı olmayan ve sosyal, kültürel, politik ve ekonomik eşitlik ve bağımsızlık ilkeleri çerçevesinde faaliyet gösteren bir hayat yaşamak için seçim yapabilir.
Feminizm ayrıca dünyadaki kadınlarla ilgili çeşitli meseleleri belirli bir kültür veya topluma uygulanacak belirli bir şekilde ele alan küresel bir fenomen olarak da tanımlanabilir. Feminizm ile ilişkili sorunlar farklı toplumlar ve kültürler için farklı olsa da, bunlar yaşamın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşma felsefesi ile büyük ölçüde bağlantılıdır. Dolayısıyla feminizm belirli bir sınıfa, ırka veya dine dayanan dar tanımlarla ilişkilendirilemez.
Feminizmin tanımı: Küresel mücadele
Aslında, eşitlik için küresel bir mücadele ve kadınlara karşı toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığın sonu. Dolayısıyla beyaz Amerikalı kadınlar, siyah Amerikalı kadınlar, Asyalı kadınlar, Latin Amerikalı kadınlar, Avrupalı kadınlar ya da dünyanın diğer bölgelerinden kadınlar, cinsiyete dayalı ayrımcılık ve eşitsizlikle mücadelelerinde bir araya geliyor. Her ne kadar kültürel ve sosyal çevrelerine özgü konularda çalışsalar da, yaşamın her alanında kadınlar arasında eşitlik sağlama felsefesinde birleşirler.
Dahası, feminizm tanımının, yaşam deneyimine bağlı olarak her birey için değişebileceğini kabul etmeliyiz. İki farklı kadın, tamamen belirli yaşamlarının pratik deneyimlerinden etkilenen kendi nedenlerine dayanarak feminizm için kampanya yürütmek üzere bir araya gelebilir.
Feminizmin tanımını derinlemesine anlamak için, feminizme daha fazla bakış açısı kazandırmak için aşağıdaki konuları da ayrıntılı olarak incelemeliyiz.
1. Feminizm ve Cemiyet – Uygar haklar kampanyası, dil ve feminizm, heteroseksüel ilişkiler ve feminizm, kültür ve feminizm gibi alt konuları ve ayrıca feminist bilim kurgu ve üzgün kız feminizmi içeren kadınların yazımını içerir.
2. Feminizm ve siyasi hareketler.
3. Feminizm ve ekonomik kalkınma.
4. Feminizm ve bilim.
Feminizm, tüm toplumsal cinsiyet temelli eşitliğin aslında bireyi özgürleştirmek amacıyla erkek ve kadın arasında bir denge olması anlamında erkeklerle de ilgilidir. Bu anlamda feminizmin tanımı, cinsiyete dayalı ayrımcı uygulamaların sona erdirilmesi ve cinsiyete dayalı eşitliğin sağlanması amacıyla erkek ve erkek çocuklarının toplumsal cinsiyete duyarlılık amaçlı tüm hareketlerini ve kampanyalarını da içermektedir.
795 total views, 1 today